Kövess minket

Hiphop

N-betűs botránya miatt dobta a Capitol Records a virtuális rappert, FN Mekát

Megosztva

Napokkal azután, hogy megírtuk, hogy a neves Capitol Records leszerződtetett egy virtuális rappert, FN Mekát, most bejelentették, hogy már dobták is a kötelékükből, mivel kiderült, hogy az n-betűs szót rappelte az egyik dalában.

FN Meka egy Factory New nevű cég által létrehozott animált virtuális karakter / mesterséges intelligencia, amely rap számok elemzése után maga alkotja meg a dalszövegeit és zenei alapjait, de azt már egy igazi ember rappeli fel helyette. A Capitol vezetői úgy gondolták, hogy be kéne fektetniük a jövő sztárjába, ezért leszerződtették a robotot és rögtön ki is adtak egy kislemezt, amin Gunnával és a népszerű Fortnite streamerrel, Clix-szel szerepel egy dalon.

Azóta viszont többen újraosztottak egy régebbi Meka dalt, amin a virtuális rapper az n-betűs szót rappeli, ami sokakban felháborodást keltett.

A fekete előadók érdekeit képviselő Industry Blackout nevű nonprofit szervezet például azzal támadta a Capitol Records-ot, hogy FN Meka karaktere egyfajta inzultus a fekete közösségek felé, mivel egy sztereotip hiphop karakter, mely a fekete rapperekből merít, de a negatív társadalmi hatásokat nem kell elszenvednie, hisz nem létezik. Példának hozták, hogy Gunna, akivel egy dalon szerepel Meka, jelenleg is börtönben van és a dalszövegeit is felhasználják ellene a bíróságon, míg Mekával ilyen sosem fordulhat elő.

A Capitol Music Group nem igazán tarthatta valódi nagy tehetségnek a robotot, hisz a The Fader magazin megkeresésére elmondták, hogy elengedték a virtuális előadó kezét és dobják a kiadótól. A kiadó egyben bocsánatot kért a fekete közösségtől és mindenkitől, akit esetlegesen megbántottak.

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés