Kövess minket

Aztaa

Nagymamájánál talált fegyverrel lőtte le magát egy 15 éves tinédzser miközben TikTok-videót akart csinálni

Megosztva

A 15 éves Yazmin Esmeralda egy, a nagymamájánál talált fegyverrel a kezében akart TikTok videót csinálni, majd véletlenül elsütötte a fegyvert, és az incidens következtében rögtön életét vesztette, számolt be róla a VICE.

A tragikus eset, mely a napokban került be a hírekbe, még januárban történt Mexikó Sinaloa államában. Sajtóhírek szerint Esmeralda az édesanyjával és kisöccsével ment látogatóba a nagymamájához Guasavéba, nem messze Sinaloa nyugati partjától. Az eset valamikor este/éjjel, esetleg hajnalban történhetett, miután Yazmin a nagymama szekrényében rátalált egy 9mm-es uzi fegyverre.

Az nem derült ki, hogy a lány hol találta el magát, és az sem, hogy miért volt a családi házban az említett fegyver, az viszont igen, hogy Esmeralda megkérte kistestvérét, hogy készítsen róla egy videót a TikTok profiljára az uzival – ezt az anyuka osztotta meg a sajtóval, aki a lövésre riadt fel álmából.

Mint a VICE cikk említi, Mexikóban legálisan nagyon nehéz fegyverhez jutni, ezt a fajta 9mm-es uzit pedig nem is használják már a gyakorlatban, mivel különösen jellemző rá, hogy a használó akarata ellenére is elsül – épp ezért is különösen égető kérdés, hogy mit kereshetett a nagymama szekrényében.

Az ügyben Sara Bruna Quiñonez Estrada, Sinaloa államügyésze is megszólalt. Mint Estrada említi, az, hogy Esmeralda ilyen stílusú, fegyverrel hadonászós videót akart közzétenni, a drogkartell-kultúra trenddé válásának egyik bizonyítéka. Az ügyész aggodalmát fejezte ki, és hozzátette, hogy mindez nem meglepő, ugyanis ez veszi körül a fiatalságot, és mindenhol erről hallanak, tekintve, hogy Sinaloa máig az egyik legnagyobb és legveszélyesebb kartell otthona.

(VICE)

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés