Kövess minket

Gasztro

Ne idd túl forrón a kávéd!

Nem tudod elképzelni az életed kávé és tea nélkül? Nem is kell, épp elég csak egy kicsit óvatosnak lenni.

Megosztva

A forró italokkal kapcsolatban több tévhit is kering az interneten. A szájban azbeszt nem rakódik le, azonban a legfrissebb kutatások szerint a forró italok nyelőcsőrákot okozhatnak. A WHO, vagyis Egészségügyi Világszervezet kutatásából kiderül, hogy a forró italok karcinogén, tehát rákkeltő anyagokat tartalmazhatnak. A szervezet azt is hozzátette, hogy ebből kifolyólag az italok fogyasztása normál hőmérsékleten ajánlott.

A kutatásból az is kiderült, hogy a kritikus hőmérséklet 65 fok körül van, továbbá az, hogy a világ legnagyobb kávé- és teafogyasztó lakosságainak fokozottabban oda kellene figyelni. A veszélyeztetett országok kávé tekintetében Kína, Irán és Törökország, a tea esetében pedig a Dél-Amerikai országok. Ezeken a területeken a forró italokat extrém magas hőmérsékleten – legalább 70 fokon – fogyasztják.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés