Kövess minket

Stílus

Nem, ez nem egy kutya által megrágott majd lakástűzben megégett tornacipő, hanem a Balenciaga vadiúj sneakere

Megosztva

A Balenciaga sokszor elmegy a falig, ha dizájnról van szó, elég ha csak a magassarkú Crocs klumpa-kollabjukra, vagy 7 rétegű, „hajléktalan a hideg télben” kabátjukra gondolunk. Ezúttal viszont talán még azt a bizonyos falat is áttörték, hisz a legújabb cipőkollekciójukhoz, a „Paris Sneaker„-hez készített kampány enyhén szólva is meredekre sikeredett.

A lookbookban látható Converse Chuck Taylor sziluettjét idéző lépők mindenféle túlzás nélkül úgy néznek ki, mint amiket jobb esetben 40 különböző fesztiválon tapostak szét, majd a biztonság kedvéért még egy lakástüzet is átéltek, hogy utána veszett mosómedvék essenek neki.

A tornacipők fekete és fehér színben érkezik, igaz az utóbbi szín erősen kérdéses, inkább lehetne nevezni „fehér, amit levizelt és megcsócsált egy medve az erdőben” színnek nevezni. A Balenciaga egy félmosollyal azt közölte, hogy a „Paris Sneaker” egy életre szól, de lehet ezt úgy értik, hogy valaki már előttünk hordta egy életen át.

A limitált, 100 darabból álló kollekció már előrendelhető a Balenciaga weboldalán 1450 eurós, azaz több mint félmillió forintos áron, igaz a vevők kezébe kerülő darabok nem annyira elhasználtak, mint a fenti képen látható kampányfotókon, de azért így is szét vannak szaggatva és koszosak.

(Highsnobiety)

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés