Kövess minket

Film

Nem készít több magyar tartalmat az HBO Max

Megosztva

Nem sokkal azután, hogy az HBO váratlanul törölt több saját gyártású magyar tartalmat az HBO Max streamingszolgáltatásról, most azt is bejelentették, hogy gyakorlatilag nem gyártanak több európai kontentet, és ez sajnos a hazánkat is érinti.

Az egész azzal kezdődött, hogy az HBO Maxról a napokban lekerült több cím, köztük olyan sikersorozatok, mint a „A besúgó„, mely egy kitalált történeten keresztül dolgozza fel a ’85-ös Magyarország késő Kádár-korszakbeli politikai feszültségeit, egy csapat demokratikus fiatallal a főszerepben, de szintén áldozat lett az Aranyélet 3. évada. A döntés elég érthetetlennek tűnt, elvégre ezek saját gyártású anyagok, ráadásul relatíve nézettek is voltak.  

A Variety most viszont megtudta, hogy az egész mögött a a Warner Bros. és Discovery egyesülése áll. Az egybefonódás 3 milliárd dolláros költségmegtakarítással jár együtt, és ez az európai piacot sújtja a legjobban. A megszorítás részeként nem készítenek több sorozatot Dániában, Svédországban, Norvégiában, Finnországban, Közép-Európában, köztük Magyarországon, valamint Hollandiában és Törökországban sem. Spanyolország és Franciaország az egyetlen kivételek, ahova készítenek még saját gyártású sorozatokat, előbbi ugyanis a nyelv miatt a latin közösségekben is népszerűek, utóbbi országban pedig kvóták vonatkoznak a helyi tartalomra, tehát nem kerülhetik ki, hogy ne legyen francia tartalom, habár itt még el sem indult az HBO Max. A magyar sorozatokat azért távolították el, hogy licencszerződéseket szabadítsanak fel.

A Warner Bros. Discovery szóvivője elmondta, hogy helyi, harmadik féltől származó tartalmakat ettől még fognak venni a Max-ra, csak a saját gyártásokkal állnak le, igaz egy-két, korábban zöld utat kapott, vagy már gyártási folyamatban lévő sorozat még érkezhet a közeljövőben.

(Puliwood)

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés