Kövess minket

Hiphop

New York drill-ellenes polgármestere szerint becsületbeli ügy a bronxi hiphop múzeum létrejötte

Megosztva

New York történetében először, igazi hiphop polgármestere van a városnak.”

A fent idézett szavak nem valamilyen független, külső szemlélő szájából hangzottak el, hanem maga az érintett, azaz Eric Adams polgármester mondta a minap egy a Bronxban épülő Universal Hiphop Museum-mal kapcsolatos sajtótájékoztatón, melynek keretein belül újabb, 5,5 millió dolláros támogatást ígért az intézmény kivitelezőinek. Az épület egyébként már áll, de egyéves csúszásban vannak az átadásával, melyet eredetileg 2023-ra terveztek, de úgy néz ki, hogy 2024-re lehet belőle valami.

A 61 éves polgi szerint New Yorknál találni sem lehetne ideálisabb helyszínt a múzeum számára, hiszen a műfajt sokan azonosítják a várossal világszerte. Kifejtette továbbá, hogy külön hálás a sorsnak, amiért az ő, és nem pedig elődje, Bill DeBlasio regnálása alatt jön létre a múzeum, mivel szerény személye valódi hiphop fanatikus, aki rendkívül sokra tartja a kultúrát, illetve annak minden elemét.

„Semmi bajom Bill DeBlasio-val, de ez az én múzeumom, nekem kell megnyitnom” – mondta a pódiumon a Def Jam egyik alapítótagja, Russell Simmons társaságában Adams.

A gesztus mindenféleképpen értékelendő, csak éppen kicsit visszás, pláne annak fényében, hogy a polgármester az elmúlt hónapokban többször intézett nyílt támadást a drill-zene ellen az utcai erőszak burjánzása okán.

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés