Kövess minket

Hiphop

New York polgármestere legszívesebben kitiltaná a drill számokat a közösségi médiából

Megosztva

Chicago után immár New Yorkban is kongatják a vészhararangokat a drill-zenékben lépten-nyomon felbukkanó erőszak miatt. A hiphop egyik alműfajaként funkcionáló drill Pop Smoke halála után vált a nagytömegek számára ismerté világszerte, ám az elmúlt években – pont az imént említett erőszakossága okán – felettébb kétes hírnévre tett szert. Eric Roberts, New York polgármestere a minap például egy gyilkossági ügy kapcsán összehívott rögtönzött sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a jövőben mindent megtesz annak érdekében, hogy végérvényesen eltüntesse a drill-videókat a közösségi média felületeiről. És hogy miért éppen most?! A polgi, aki egykoron rendőrtisztként tevékenykedett, elmondta, hogy a Roc Nation alkalmazásában álló fia nem rég küldött neki néhány klipet mutatóba, melyeket becsületesen, egytől-egyik lepörgetett, majd a következő konklúziót vonta le, idézzük:

„Az eszement dolgaival együtt még Trumpot is sikerült leszednünk a Twitteről, de továbbra sem zavar különösebben senkit, hogy egyesek lőfegyvereket lóbálva népszerűsítik az erőszakot az interneten. Rengeteg ilyen tartalommal találkozhat az ember manapság.”

Roberts egyébként ígéretet tett, hogy hamarosan leül a legnagyobb oldalak üzemeltetőivel azért, hogy valamiféle konszenzusra jusson velük a szerinte égető problémával kapcsolatban.

Korábban a szcéna egyik legfelkapottabb alakja, Fivio Foreign nevetségesnek nevezte a drill zene ellen folytatott hadjáratot.

(Deadline)