Kövess minket

Hiphop

Nézd újra Kanye West „DONDA 2” albumhallgató eseményét

Megosztva

Február 22-re lett beharangozva Kanye West legújabb, ‘DONDA 2‘ című nagylemezének megjelenése, de a projekt (talán Ye-től annyira nem is meglepő módon) nem manifesztálódott, legalábbis nem úgy, ahogy a rajongók eredetileg számítottak rá. Az elvileg streamingplatformokra fel nem kerülő, és csak Kanye saját bejáratú 200 dolláros Stem Playerén elérhető (RIP azoknak, akik megvették és hoppon maradtak) lemez ugyanis hivatalosan lehet hogy nem jött ki, de Miamiban azért Ye tartott egy albumhallgató eseményt, rengeteg sztárvendéggel.

A show az első DONDA lemezhez tartozó eseményekhez hasonlóan vizualitásban igen erős volt, de az audió része elég siralmas pillantokat élt meg (ezekről később). A Donda Experience Performance-t Miami LoanDepot Park stadionjában rendezték meg, középen Kanye gyerekkori házának másával, mely a show elején lángokba borult, miközben a színpad teljesen vízben állt. Így indította tehát Ye és Game a műsort a januárban megjelent „Eazy” című kollab dalukkal.

Ezután egy Migos és Baby Keem közös következett, de Kanye az egyik kedvenc új rapperét, Jack Harlow-t is kihívta a színpadra, úgy tűnik ő is felkerül majd a DONDA 2-re.

A közreműködők közt Future és Travis Scott is feltűntek, igaz ők fizikailag nem voltak ott az eseményen, ami Travisnél még érthető is, most született meg a második gyermeke, és az Astroworld tragédia óta amúgyis próbál a felszín alatt maradni, de Future elvileg a lemez „vezető producere”, így furcsa, hogy kihagyta a showt.

Playboi Carti is feltűnt a stadionban egy „Off The Grid” perfomanszra, és Alicia Keys és Fivio Foreign is előadták a „City of Gods” című New York himnuszukat. Ye kedvenc botrányhősei, Marilyn Manson és DaBaby is megjelentek a „Jail” című dalnál, de show második fele nem ment valami flottul, egyre több hangtechnikai probléma volt, Kanye idegességében még a mikrofont is a földhöz vágta.

A közönségben amúgy Elon Musk, Rick Ross, és French Montana is ott ültek.

A „DONDA 2”-nek egyelőre nincs új kitűzött megjelenési dátuma, de persze Ye azért ennek ellenére felpakolt egy csomó hivatalos merchöt a weboldalára. Alább lehet újraélni a show-t, itt pedig a teljes dallistát lehet csekkolni, hála Quavo fotójának.

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés