Kövess minket

Hiphop

Nipsey Hussle gyilkosa azért húzta meg a ravaszt, mert a rapper levamzerezte

Megosztva

Nipsey Hussle gyilkosa nem tagadja, hogy ő lőtte le a rappert, de azt állítja, hirtelen felindulásból ölt, mivel a rapper spiclinek hívta őt.

Nipsey-t kicsivel több mint három éve gyilkolták meg a Los Angeles-i Marathon ruhaboltjánál. Napokkal később le is tartóztatták a feltételezett gyilkosát, a jelenleg 32 éves Eric Holdert, aki Crips tag volt. Már ekkor tudni lehetett, hogy személyes konfliktus állt a gyilkosság mögött, és habár először ártatlannak vallotta magát, azóta az ügyvédeivel taktikát váltottak, és elismerte, hogy ő ölte meg a rappert, és sebesített meg többeket.

A folyamatban lévő ügy egyik tanúja, Herman Douglas azt vallotta a bíróságon, hogy a gyilkosság előtt 10 perccel még beszélgetni látta és hallotta Nipsey Hussle-t és Eric Holdert. Nipsey állítólag figyelmeztette Holdert, hogy az a pletyka járja, hogy ő egy vamzer, szóval jobb ha vigyáz magára. Holder azzal válaszolt, hogy ez csak egy gonosz pletyka, amivel az ellenségei akarják befeketíteni. Holder, aki szintén rap zenei karriert dédelgetett úgy köszönt el Nipsey-től, hogy megkérdezte a rappert, hogy meghallgatta-e az új zenéjét. Holder ezután eltűnt egy rövid időre, majd mikor visszatért a boltba már fegyver volt nála és lövöldözni kezdett. Douglas elmondása szerint mivel ismerték egymást, ezért nem volt gyanús a jelenléte, nem gondoltak rosszra, mikor ismét megjelent a boltnál. Nipsey utolsó szavai állítólag az voltak, hogy „meglőtt engem„, tehát őt is meglepte, hogy Holder rátámadt. Douglas elmondta, hogy az eset óta nem Crips bandatag többé, és Nipsey már a gyilkosság idején sem bandázott, szimplán jó kapcsolatot ápolt egyes tagokkal. „Az, hogy most tanúvallomást teszek az spicliskedésnek számít az utca számára, de nem érdekel. Ez nem a ’90-es évek, 2022 van, változnia kell a dolgoknak” – mondta a bíróságon egy Marathon pólóban.

Holder ügyvédei szerint a vamzerezés miatt, hirtelen felindulásból ölt a védencük, ezt azért hangsúlyozzák ki a tárgyaláson, mert nem szeretnék, ha előre eltervezett gyilkosságként kezelnék az esetet, amiért súlyosabb büntetés járhat Holdernek.

(New York Post)

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés