Kövess minket

Aztaa

Nőgyűlölő tartalmak miatt letiltották Andrew Tate Instagram és Facebook oldalát

Megosztva

A Meta pénteken bejelentette, hogy letiltották Andrew Tate influenszer Instagram és Facebook oldalát, nőgyűlölő tartalmak miatt – írja a Forbes.

A korábbi kick-box harcos, aki mostanában online élettanácsadóként tevékenykedik, szexista nézeteket valló videóival lett ismert fiatal férfiak körében, akik próféciákként kezelik Tate tanításait.

A TikTok egyelőre nem tiltotta le Tate-et, de a Forbes kérdésére elmondták, hogy vizsgálják az influenszer szexista szövegeket tartalmazó videóit. Tate 4,7 millió Insta követőt szedett össze, mielőtt letiltották, a népszerűsége és ismertsége meredeken emelkedett, hisz júniusban még csak egymillióan követték, a Meta tájékoztatása szerint a platform gyűlöletbeszédre vonatkozó pontjait sértette meg. Tate korábban azzal védte magát, hogy csak egy „online karaktert” játszik és hogy ő nem is nőgyűlölő, mivel az anyját tartja a legnagyobb hősének.

Tate jelenleg Romániában él, ahova egy videója szerint részben azért költözött, mert ott szerinte nehezebb nemi erőszak miatt börtönbe kerülni.

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés