Kövess minket

Aztaa

Nonprofit marihuána céget hozott létre a Ben & Jerry’s alapítója

Megosztva

A Ben & Jerry’s egyik társalapítója a jégkrémről a kannabiszra váltott, méghozzá egy pozitív társadalmi küldetéssel kiegészítve.

Ben Cohen megalapította ugyanis a Ben’s Best Blnz-t, egy nonprofit kannabisz-vállalatot, amelynek kimondott küldetése, hogy segítsen helyrehozni a kábítószer elleni háború hibáit. A vállalat a honlapján azt írja, hogy a nyereség 80%-át a fekete kannabiszvállalkozóknak nyújtott támogatásokra fordítja, míg a maradékot egyenlő arányban osztja el a Vermont Racial Justice Alliance és az országos Last Prisoner Project között, amely a kannabiszbűncselekmények miatt bebörtönzött emberek szabadon bocsátásáért dolgozik.

„A kábítószer elleni háború (amelyet először Richard Nixon elnök nevezett el így) az alacsonyabb jövedelmű fekete és barna embereket vette célba a túlzott rendőri ellenőrzés, a diszkriminatív büntetőeljárás és a diszkriminatív ítélkezés révén” – áll a honlapjukon. „Ezért van az, hogy annak ellenére, hogy a feketék ugyanolyan arányban használnak füvet, négyszer nagyobb valószínűséggel tartóztatják le őket, mint a fehéreket„.

A Ben’s Best Blnz, vagy B3 azt állítja, hogy licenceli receptúráit, csomagolását, védjegyeit és marketinganyagait nyereségorientált vállalkozásoknak, amelyek jogdíjat fizetnek. A költségek levonása után a jogdíjakat az ügynek adományozzák.

(Independent)

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés