Kövess minket

Stílus

PalaCK feliratú cuccok és egy palack parfüm is van a Palace és a Calvin Klein kollab-kollekciójában

Megosztva

Nagyszabású kollaborációra állt össze a Palace és a Calvin Klein, számos göncön pedig a Palace és CK szóösszerántásból származó, magyar jelentéssel bíró Palack (PalaCKe) felirat olvasható.

A Vogue felületén „Ikonikus és Ironikus” címmel jelent meg egy összefoglaló a kollabról, az említett cím pedig tökéletesen leírja a kollekció mibenlétét: ikonikus, mert két nem akármilyen brand ugrott össze, akik ötvözik az egyikre jellemző deszkás jegyeket, szabásokat, és a másikhoz köthető egyszerű és casual megjelenést, és ironikus, mivel az egészet áthatja némi poénosság, ami a túltolt és agyonerőltetett kollabkultúrára, illetve logómániára való célzott reagálásként is felfogható.

A többnyire uniszex kollekció megközelítőleg több mint 40 darabot foglal magába, köztük dzsekiket, pulcsikat, mezeket, zoknikat, pólókat, farmer szetteket, gördeszka lapokat és természetesen egy rakás fehér- ésvagy alsóneműt is, amik nélkül nem is lenne teljes a kép; amik nélkül nem is lenne igazán Calvin Klein mindaz, amit látunk. Komoly attrakció még a szintúgy palack feliratú palackban érkező parfüm is – szép stunt, nekünk, magyaroknak pláne.

Érezhető, hogy a társulásba igenis fektettek időt, a promóciót illetően legalábbis biztosan, ugyanis pár ismert Palace-közeli arcon túl (az angol márkának kezdetek óta deszkázó, saját Louis Vuitton cipőt is magáénak tudó Lucien Clarke, például) a hamarosan debütáló Északi című film egyik főszerepét játszó Willem Defoe (Robert Eggers: A világítótorony, 2019) színész, Dame Joan Collins, a 88 éves brit színésznő, Unknown T, brit drill rapper és a Pet Shop Boys is feltűnik a lookbook fotókon.

És ha mindez nem lenne elég, elmondható, hogy valójában egy kollab a kollabban összeborulásról van szó: erről tanúskodik egy fehér-fekete CalVans feliratos Calvin Klein x Vans darab (egészen pontosan egy Authentic modell), ami érdekes módon szintúgy a drop része.

A PalaCK kollekció tegnap, azaz április 8-án jelent meg Európa-és USA-szerte, Ausztráliában és Ázsiában pedig mától szerezhetőek be a ruhák. Vásárolni és csekkolni errefelé és errefelé lehet.