Kövess minket

Hiphop

Peren kívül megegyezett Lil Peep édesanyja és a zenész kiadója

Megosztva

Több mint öt évvel Lil Peep 21 éves korában bekövetkezett halála után véget ért a jogi vita a halálos kábítószer-túladagolásért való felelősségről. A héten a Los Angeles megyei felsőbíróságon ugyanis megegyezett egymással a rapper édesanyja, Liza Womack és a zenész kiadója / menedzsmentje, a First Access Entertainment (FAE). A pert Womack indította a FAE ellen, mivel felelősnek tartotta őket Peep haláláért.

Womack ügyvédje, Paul Matiasic elmondása szerint a megegyezés feltételei bizalmasak, így nem tudni, hogy pontosan mennyi pénzt fizetett végül a FAE. „Liza fáradhatatlanul küzdött a fia igazságáért” – mondta Matiasic a Pitchforknak nyilatkozva. „A pereskedés lezárultával a fókusz áthelyeződik Lil Peep hagyatékának ápolására és a zenéinek további kiadására, hogy a rajongói élvezhessék azokat„.

Womack egy posztot is közzétett Peep Insta oldalán, ahol bejelentette, hogy mostantól a családnál vannak fia zenéinek jogai, amiből a jövőben újabb darabokat fognak megjelentetni.

Womack 2019 októberében nyújtotta be a keresetet, közel két évvel Peep halála után. Beadványában azzal vádolta a First Access Entertainmentet, Bryant Ortega menedzsert és Belinda Mercer turnémenedzsert, hogy az ő gondatlanságuk miatt hunyt el Peep. Jogi szakértők akkoriban azt mondták, hogy az ügy megváltoztathatja a zeneipar drogokkal kapcsolatos megítélését. 2022 januárjában a bíróságon nyilvánosságra hozott szövegekből kiderült, hogy Womack ügyvédei szerint milyen „diszfunkcionális, végső soron halálos állapot” uralkodott azon a turnén, amelynek során Peep 2017-ben meghalt. Egy hónappal később Teresa Beaudet bírónő úgy döntött, hogy a FAE és Mercer elleni per folytatódhat, de az Ortega elleni keresetek nagy részét elutasította.

Lil Peep mindössze egy nagylemezt jelentetett meg az élete során, a Come Over When You’re Sober, Pt. 1-t, később posztumusz érkeztek lemezek a nevével.

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés