Kövess minket

Aztaa

Pharrell Williams bejelentette, hogy teljes egészében állja öt tanuló diákhitelét

Megosztva

Mint nemrég megírtuk, a hétvégén Washington DC-ben zajlott le Pharrell Williams saját fesztiválja, a Something in the Water, ahol amellett, hogy fellépett SZA, Justin Timberlake, Tyler, the Creator, 21 Savage, J Balvin, Lil Uzi Vert és sokan mások is, a Pusha T és No Malice testvérpár alkotta Clipse is újraegyesült több mint egy évtized után.

De ezen túl is voltak emelkedett pillanatok a feszten. Pénteken, azaz június 17-én zajlott le az 1909-ben alapított NAACP (National Association for the Advancement of Colored People) nevű afroamerikai jogvédő szervezet panelbeszélgetése a St. Regis Hotelben, amin az egyesület több jelenleg is tanuló diákvezetője is részt vett.

A csavar abban állt, hogy a szervezet jelenlévő képviselői a helyszínen tudták meg, hogy Pharrell, a SITW szervezője felvállalta mindegyikük tandíjának teljes kifizetését, a fekete közösséget sújtó rendkívül magas oktatási költségekre hivatkozva.

Az NAACP vezetők őszinte reakciója magáért beszélt, az egyik tanuló meg is könnyezte a felajánlást. Mint a HipHopDX írja, Wisdom Cole, a panelbeszélgetés egyik szervezője így nyilatkozott:

“Pharrell örökre megváltoztatta a diákok életét. Ez egy rendkívül erős pillanat volt. Csak képzeljük el azt, hogy Biden elnök tette volna ugyanezt lehetővé a tandíjjal küszködő összes amerikai polgár számára.” – utalva ezzel arra, hogy ilyen jellegű tetteket jelenleg közszereplők vállalnak fel az embereket képviselő Biden-kabinet helyett.

(HipHopDX)