Keresés
  • Főoldal
  • Zene
  • Pop
  • Egy rapper beperelte Ariana Grandét, mert szerinte tőle lopták a "7 Rings" dallamát és szövegét

Egy rapper beperelte Ariana Grandét, mert szerinte tőle lopták a "7 Rings" dallamát és szövegét

Offmedia- 2020.01.21. 17:51
Nem az első dal, amire nagyon hasonlít a sláger.
Perre megy az amerikai producer és hiphop előadó, Josh "Dot" Stone, mert állítása szerint Ariana Grande, pontosabban a producerei lenyúlták a 2017-es dalának, a “YOU NEED IT I GOT IT”-nak a dallamát és a szövegét, és beépítették azt a "7 Rings" című tavalyi slágerbe.

Variety írása szerint Josh azért perel, mert anno több zenei igazgatónak is megmutatta a dalát, köztük Tommy Brown-nak, aki TBHits név alatt producerkedett Grande dalán. A New York-i bíróságra beadott periratban állítja, a trekkjének több elemét is átvették az engedélye nélkül, és egy helyi zeneszakértő, Dr. Ronald Sadoff véleményét is idézi, aki szerint biztosan lopás történt. 

Josh eredeti dala egy drogdíler szemszögéből készült, a "you want i got it", itt a beszerzett drogokra vontakozik, míg Ariana dala a saját gazdagságáról szól, hogy bármit megvehet, amit csak megkíván. 

Grande amúgy már így is csak a dal bevételeinek 10%-át teheti zsebre, mivel a dallam egy musicalből lett átemelve, így egy korábbi megállapodás részeként a musical írója kapja a 90%-át a bevételeknek. Ráadásul nem is ez az első eset, hogy a "7 Rings"-t egy másik dalhoz hasonlítják, a refrént már Princess Nokia Mine” trekkjéhez, Soulja Boy Pretty Boy Swag”-jéhez, és 2 Chainz“Spend It”-jéhez is hasonlították már, utóbbi rapper amúgy rá is ugrott anno egy remix erejéig a dalra.

(Genius)

Hozzszlsok

rdekes lehet