Kövess minket

Gasztro

Pörögj rá az ünnepre punccsal és forralt borral!

Ahogy a húsvétot nehéz elképzelni tojás és sonka nélkül, úgy karácsonykor sem hiányozhat a mézeskalács, a forralt bor vagy a puncs az asztalról.

Megosztva

A forralt bort elkészítéséhez be kell szerezned a boron kívül még szegfűszeget, fahéjat és különböző citrusféléket pl. narancsot, citromot, amelyekkel csak annyi a dolgod, hogy egy nagyobb edényben felforrald. 

A forralt borhoz hasonlóan a karácsonyi puncs elkészítése sem egy nagy varázslat, ám annál ünnepibbé teszi a hangulatot.

[instagram]BN24Bd4jxKj[/instagram]

Az elkészítéséhez szükséged lesz: 0,5 liter vörösborra, 2 dcl rumra, 1 dcl vízre, narancslére, egy fél citrom levére, egy almára, fahéjra és sok-sok szegfűszegre.

Egy nagyobb edényben öntsd bele az citrusokat, keverd meg cukorral, majd add hozzá a szegfűszeget és a fahéjat. 5 perc főzés után, öntsd hozzá a rumot és a vörösbort. Végül, keverd bele a kockára vágott almadarabokat, a narancs és a citrom héját. 

Végül, kísérletezhetsz még groggal, mely négy összetevőből készíthető el. A forró ital alapja a rum, melyhez forró vizet, citromot és két kanál cukrot kell keverni.

[instagram]BN4p83aBVwp[/instagram]

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés