Kövess minket

Aztaa

Putyin kicsit jobban érdekelte idén a magyarokat, mint G.w.M. és Azahriah a Google szerint

Megosztva

A Google idén is megosztotta, hogy mire keresett a világ és azon belül a világ országai.

Magyarországon, nem meglepő módon, leginkább az orosz-ukrán háborúval kapcsolatos keresések formálták legnagyobb mértékben az idei év összesített Google-listát, a felkapott keresések tízes toplistáját Ukrajna vezeti. Dobogós helyezést értek el 2022 fontos hazai eseményei, így a népszámlálás és választás keresőszavai is, és az is nagyon érdekelte a magyarokat, hogy mennyibe kerül épp egy euró.

A filmek, sorozatok és televíziós műsorok felkapott keresései között előkelő helyet foglal el például az Uncharted, a Sárkányok háza, a Celeb vagyok, ments ki innen! és az X faktor. A legnépszerűbb sporteseménynek a Nemzetek Ligája bizonyult, amellyel kapcsolatban a magyar-olasz és a magyar-angol meccs pillanataira és eredményeire voltak igazán kíváncsiak a felhasználók. Ezt követi a téli paralimpia megnyitó ceremóniája, illetve a női kézilabda Európa-bajnokság.

Az emberek között Herceg Erika, az X-Faktor új zsűritagja érdekelte a leginkább a lakosságot, utána Kulcsár Edina, és Vlagyimir Putyin a sorrend, de G.w.M. és Azahriah is felkerültek a top 10-es keresési listára.

Az idei év legdivatosabb receptjei esetében a fasírt, a franciasaláta és a tócsni elkészítési módjai után érdeklődtek a legtöbben.  A közkedvelt elektronikai eszközök harcát az iPhone termékek nyerték, a videójátékok sorában a Lost Ark volt a legnépszerűbb az Overwatch 2 és a God of War Ragnarök előtt.

A globális listát itt lehet böngészni.

(MTI)

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés