Kövess minket

Zene

Questlove annyira imádja Lil Yachty új albumát, hogy reményt ad neki a zene jövőjére

Megosztva

Pénteken jelent meg Lil Yachty új albuma, a „Let’s Start Here„, mely sokak meglepetésére (habár a rapper előre figyelmeztetett mindenkit) nem egy hiphop album, hanem egy pszichedikus rock projekt. A szokásos hangzástól való eltávolodás ellenére a reakciók többnyire pozitívak, sőt, a zenész, producer és DJ, Questlove egyenesen forradalminak tartja a lemezt.

A the Roots dobosa az Insta oldalán elmélkedett a lemezről, melynek adott egy napot, hogy leülepedjenek benne az érzések. Végül aztán arra jutott, hogy a lemez zseniális, és Yachty jól döntött, hogy kipróbált valami merőben újat. Questlove kifejti, hogy több példát is lehet hozni hasonló lemezekre, mikor egy előadó tudatosan szembe megy azzal, amit a rajongói kvázi elvárnak tőle, és ez jól és rosszul is elsülhet, de Yachty esetében egyértelműen az előbbiről van szó. Posztját azzal zárja, hogy Yachty lemeze előremutató és izgatottá teszi őt a zene jövőjével kapcsolatban.

Yachty amúgy így jellemezte az ötödik lemezét:

Ez az album nagyon különleges és kedves számomraAzt hiszem, csak azért hoztam létre, mert tényleg azt akartam, hogy komolyan vegyenek, mint művészt. Nem csak valami SoundCloud-rapper, nem valami motyogós rapper, nem valami srác, aki anno csinált egy slágert

Ez egyesek amúgy magukra vették, mintha Yachty lenézné a rap zenét, de az előadó Twitteren megmagyarázta, hogy szimplán bizonyítani akarta, hogy nem csak a rap kategóriában tud jó zenét alkotni.

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés