Kövess minket

Stílus

Rekordáron kelt el Michael Jordan ‘Air Jordan 13s’ sneakere

Megosztva

Új rekord született a sneaker világban. Az 1998-as NBA döntő során Michael Jordan által viselt Air Jordan 13s kosaras cipő ugyanis 2 238 000 dollárért kelt el, ez pedig a legmagasabb ár, amit valaha árverésen egy pár cipőért fizettek. A korábbi rekorder egy pár Nike Air Yeezy 1 volt, amit 2021 áprilisában 1,8 millió dollárért vettek meg.

A Sotheby’s aukciósház kedden jelentette be az ikonikus cipő történelmi jelentőségű eladását, amit MJ a Utah Jazz elleni döntő mérkőzésén viselt. Jordan ott is méltó volt hírnevéhez, 37 pontot, öt lepattanót és három asszisztot szerzett a döntő meccsen.

Jordan rendszeresen viselt fekete és piros színeket ötvöző lépőket a karrierje során, de ez a pár ritka, mivel ez az egyetlen árverésre kerülő teljes szett (bal és jobb cipő), amelyet Michael egy döntő mérkőzésen viselt. A Sotheby’s szerint a MeiGray, az NBA hivatalos hitelesítője igazolta, hogy valódi a cipő, melyet anno egy labdaszedő fiúnak ajándékoztak. A srác már anno túladott a cipőn, tehát a mostani eladó nem ő volt.

Michael eredeti szerződése a Nike-val körülbelül 2,5 millió dollárt ért, durva látni, hogy 39 évvel később egyetlen pár Jordan cipő majdnem az eredeti szerződés teljes értékéért kelt el.

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés