Gasztro
Roppanós saláta spárgával
Lassan vége a spárgaszezonnak, ezért használd ki a maradék időt, és dobj össze egy mennyei spárgás salátát!
A recept elkészítéséhez szerezz be: 200 gramm spárgát, 1 kanál vajat, 1 teáskanál cukrot, koktélparadicsomot, 100 gramm salátalevelet, 4 kanál spárga levét, olívaolajt, balzsamecetet, sót és őrölt fekete borsot.
A spárgát hámozd és mosd meg, majd sós vízben, melyhez cukrot és vajat adsz, főzd roppanósra. Miután a spárga lecsepegett, vágd kisebb darabokra. A spárgához hasonlóan a paradicsomot és salátát is mosd meg. Ezeket követően készítsd el a mártást a spárga levéből, melyhez adj balzsamecetet és olívaolajat, illetve fűszerezd meg egy kevés sóval és borssal.
A spárgát keverd össze a paradicsommal és a salátával, amit csorgass le a mártással. Ebédedet feldobhatod egy kis krutonnal is.
Tipp: a koktélparadicsom helyett használhatsz epret is.
(zena.sme.sk nyomán)