Kövess minket

Hiphop

Scarface szerint kevés jobb koncert van, mint Kendrick Lamar nagyszabású Mr. Morale showja

Megosztva

Több mint egy éve fut már a legendás OG rapper, Scarface és Willie D, vagyis az egykori Geto Boys formáció rappereinek podcast műsora, a Geto Boys Reloaded, amiben Scar nem meglepően aktuális témákat veséz ki D-, és időszakosan meghívott vendégek társaságában is.

A pod újabb adása nemrég ment le, aminek egy pontján az mc egy kollégáját, Kendrick Lamart magasztalta az égig, amire nem volt korábban példa. Pontosabban 2013-ban igen, akkor Scarface azt nyilatkozta, hogy bár szereti Kendrick zenéjét, a hiphopot jelen állása szerint „túl fehér” zenének tartja. Most ennél egy sokkal érthetőbb és pozitívabb statement hagyta el a száját, kijelentve, hogy Lamar aktuális showja több műfajon belül is kenterbe ver más produkciókat.

„Láttam Kendrick koncertfilmjét az Amazon Prime-on, és eldobtam az agyamat. Talán az egyik legeslegjobb koncert amit valaha láttam, beleértve rock és hiphop produkciókat is. Az összes koncert közül, amin valaha jelen voltam…talán tényleg ez a legjobb.”

Scar Kendrick Amazonon elérhető koncertfilmjéről beszélt, amit Párizsban vettek fel idén októberben a The Big Steppers turné alatt, pont a Good Kid, M.A.A.D City album 10 éves évfordulójának a napján, így volt mit ünnepelni és előadni, illetve a filmezésnek is remek apropót találtak. Az mc állítását példákkal is nyomatékosította, Kendricket olyan nevekkel együtt emlegetve, mint Eminem, Dr. Dre és Ice Cube, itt utalva az említett előadók 2000-ben lenyomott ikonikus turnéjára, ami az Up in Smoke Tour nevet viselte, és amin Snoop Dogg is headliner volt. Erős összehasonlítás, amiben Kendrick nyer Scar szerint. Ámen!

 

Lamar turnéja valóban lenyűgöző, színházat és rapet is ötvöző performansz, amit a The Guardian a legjobb élő hiphop shownak nevez – nem hiába.

(Hip Hop Freaks)

 

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés