Kövess minket

Hiphop

Snoop Dogg-nak nem tetszett 2Pac híres diss trekkje, a „Hit ‘Em Up”

Megosztva

Snoop Dogg nemrég leült Big Boy-jal kicsit sztorizgatni, a beszélgetés közben pedig feljött Tupac-kal való kapcsolata is. Snoop többek közt felidézte, hogy nyugati és keleti parti csatározások környékén rálőttek egyszer, mikor New Yorkban járt. Ennek ellenére továbbra is nyitott volt a New York-i zenészekkel való közös munkára. Ez állítólag eléggé feldühítette 2Pac-ot.

Elmentem egy interjúra, és megkérdezték tőlem, hogy mit gondolok Puffy-ról és Biggie-ről. Azt válaszoltam, hogy ‘Kedvelem őket, szeretnék velük zenét csinálni’. Ez rosszul érintette az Pac-ot, úgy volt vele, hogy ‘tesó, bazdmeg, engem megpróbáltak megölni, rádlőttek, és te arról beszélsz, hogy közös dalt akarsz csinálni velük?” – idézte fel Snoop.

Snoop szerint a keleti és a nyugati part között már eleve elég feszültség volt, a New York-i rappereknek beszóló „Hit ‘Em Up” pedig csak tovább fokozta ezt a feszültséget. Ezt követően Snoop nemtetszésének adott hangot a számmal kapcsolatban. „Még amikor megmutatta nekem a ‘Hit ‘Em Up’ videoklipjét, meg amikor lejátszotta a dalt, akkor sem tetszett” – mondta. „Mintha több problémát akarnál a nyakadba. A gengszterek mindenhol ott vannak.”

Snoop arról is beszélt, hogy a Pac-kal való kapcsolata sokszor kiszámíthatatlan volt, és gyorsan változhatott. „Azt mondanám, hogy egy héttel a halála előtt a legjobb barátok voltunk” – mondta. „Két nappal a halála előtt nem hiszem, hogy kedvelt engem.” Tupacot 1996 szeptemberében Las Vegasban ölték meg. A következő év márciusában Notorious B.I.G.-t is meggyilkolták. Snoopnak tehát abban igaza volt, hogy az indulatokat inkább hűteni, sem mint fűteni kellett volna.

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés