Kövess minket

Tech

Sorban negyedik alkalommal találta el FIFA videójáték, hogy ki nyeri a világbajnokságot

Megosztva

Ki gondolta volna, hogy végig itt volt a világbajnokságra fogadók titkos sportalmanachja az orrunk alatt, méghozzá az EA Sports által fejlesztett hivatalos FIFA videójátékban. A játék ugyanis sorban negyedik alkalommal jósolta meg, hogy melyik csapat fogja nyerni a világbajnokságot, igen, most éppen azt, hogy Argentína lesz a győztes.

A videójátékfejlesztő idén is lefutatott egy szimulációt az aktuális FIFA játékon belül, ahol a csapatok virtuális mása küzdött meg egymással, ugyanolyan rendszerben, ahogy a vb-n is teszik. A végeredmény az volt, hogy Argentína győzedelmeskedik. Hasonló technikával az EA Sports a 2010-es (Spanyolország), 2014-es (Németország) és 2018-as győztest (Franciaország) is megjósolta már.

A szimuláció jóslata mindenesetre nem volt tűpontos, hisz a virtuális vb-n Argentína Brazília ellen lépett pályára a döntőben, de ezt az apró tévedest elnézhetjük nekik, tekintve, hogy Franciaországot besorolta a harmadik helyre, tehát majdnem eltalálta.

Az EA hasonló technikával a Super Bowlok eredményét is megpróbálta már eltalálni, a Madden sorozatukat felhasználva, de ott 11-ből csak 5 alkalommal sikerült.

(NME)

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés