Keresés
  • Főoldal
  • Sport
  • Nem akármilyen szavakkal méltatta születésnapján Dárdai Pált a Hertha BSC

Nem akármilyen szavakkal méltatta születésnapján Dárdai Pált a Hertha BSC

MTI- 2017.03.17. 14:23
Szinte senki nem tett olyan sokat a klubért a közelmúltban, mint Dárdai Pál - áll a Hertha BSC-nek csütörtökön, a magyar labdarúgóedző 41. születésnapján közzétett köszöntőjében.
Forrás: wikipedia

"A kék-fehér mezt 1997-től viselte, vagyis több mint két évtizede tartozik ugyanahhoz a csapathoz, ez abszolút kivételnek számít a mai professzionális labdarúgás világában. A Hertha BSC szívből gratulál Dárdai Pálnak születésnapja alkalmából, minden jót, sok szerencsét és sikert kívánunk neki"

- tették hozzá, majd magyarul is gratuláltak a vezetőedzőnek.

A Berliner Zeitung című napilap felidézte, hogy Dárdai 1999-ben visszautasította a Bayern München ajánlatát. A bajorok elnöke, Uli Hoeness éppen akkor beszélt telefonon a játékos feleségével, amikor Dárdai a szomszéd szobában Hoeness testvérével, a berliniek vezérigazgatójaként tevékenykedő Dieterrel tárgyalt.

"Éppen lejárt a szerződésem, és volt néhány ajánlatom, de szerettem volna itt maradni, mert mindig izgalmas volt a Herthában játszani"
- emlékezett vissza az egykori védekező középpályás.

Az AP amerikai hírügynökség összeállítása kiemeli, hogy játékosként 14 év alatt 286 Bundesliga-mérkőzésen játszott, ami klubrekord, de a szurkolók szimpátiáját ezen kívül a feltétlen elkötelezettségével nyerte el.

Edzőként 2015-ben megmentette a csapatot a kieséstől, a berliniek kedvéért a magyar válogatott szövetségi kapitányi posztjáról is lemondott. A következő idényben hetedik lett a Hertha, jelenleg pedig az ötödik helyen áll, mindössze két ponttal lemaradva a Bajnokok Ligája-részvételre jogosító pozíciótól.

A fővárosiak az előző fordulóban 2-1-re legyőzték a Borussia Dortmundot, így övék a legjobb hazai mutató az egész mezőnyben, hiszen egy vereség és egy döntetlen mellett tízszer nyertek az Olimpiai Stadionban.
A következő körben, szombat délután Kölnbe látogat a Hertha, amely idegenben eddig sokkal gyengébben teljesített.

"A kilenc pont túl kevés, itt az ideje, hogy ezen változtassunk" - idézi Dárdait az AP, kiemelve, hogy a taktikai fegyelem erősítésével és a játékosok motiválásával ért el kiváló eredményeket.

Hozzászólások

Érdekes lehet