Kövess minket

Hiphop

Statisztikailag The Weeknd a legnépszerűbb zenész a világon

Megosztva

Abel Tesfaye, ismertebb nevén The Weeknd, statisztikailag a legnépszerűbb zenész a bolygón, és senki sem ér a közelébe – ezt nem mi mondjuk, hanem a Guinness Rekordok Könyve.

A 33 éves kanadai énekes a sikerei révén két új Guinness-rekordot is felállított. Ő lett a legtöbb havi Spotify hallgatóval rendelkező előadó (111,4 millió), és ezzel ő az első előadó, aki átlépte a havi 100 millió hallgatót a platformon. The Weeknd messze elhúzott mások előtt, a második helyezett Miley Cyrusnak 82,4 millió havi hallgatója van, míg Shakirának 81,6 millió. Az énekes legközelebbi férfi kihívója, Ed Sheeran, neki havi 77,5 millió havi hallgató jutott.

The Weeknd emelkedő streaming számai az Ariana Grandéval közös „Die For You” remixének köszönhető, mely TikTok-on is nagyot ment.

Az énekesnek ráadásul három nagylemezéről is több kislemez listavezető volt Amerikában, ez eddig csak Michael Jacksonnak sikerült a szóló férfielőadók közül.

Ez nem az első alkalom, hogy The Weeknd bekerül a Rekordok Könyvébe, hisz 2016-ban két oklevelet is kapott; az egyiket a Spotify-on legtöbbet streamelt 2015-ös albumért, a másikat pedig azért, mert férfi szólóelőadóként a legtöbb egymást követő héten szerepelt a Billboard Hot 100-as listájának felső tízesében.

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés