Kövess minket

Film

Steven Spielberg már bánja, hogy anno cenzúrázta a E.T. újrakiadását

Megosztva

Steven Spielberg szerint hibát követett el, mikor kicenzúrázta a rendőrök kezéből a fegyvereket az E. T., a földönkívüli című filmje újrakiadásában. A rendező a Time100 Summit 2023-as eseményén beszélt erről.

Az interjú során Spielberg megkapta a kérdést, miszerint, van-e olyan pillanat a filmográfiájában, amit manapság másképp csinálna. A rendező az E. T. 20. évfordulójára készített újrakiadását említette, melyben a rendőrök kezébe adó-vevőket montíroztak fegyverek helyett. Spielberg ezt azért tette, mert 2002-ben úgy érezte, hogy nem helyes, ha egy családi filmben puskákkal rohangálnak gyerekek után, de azóta rájött, hogy nem szabad a múltat ilyenmódon megváltoztatni.

Soha nem kellett volna a saját munkám archívumával babrálnom, és senkinek sem ajánlom, hogy ezt tegye. Minden filmünk egyfajta útjelzője annak, hogy hol voltunk, amikor készítettük őket, milyen volt a világ, és mit kapott a világ, amikor ezeket a történeteket megjelentettük. Szóval, nagyon sajnálom, hogy ezt megváltoztattam” – mondta, majd hozzátette, hogy nem támogatója a cenzúra utólagos alkalmazásának, mikor műveket a jelenben problematikusnak gondolunk.

Alább csekkolható az E. T. szóban forgó jelenetei.

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés