Keresés

Focaccia paradicsommal és rozmaringgal

Offmedia- 2015.08.11. 07:32
Ezen a héten egy kicsit pihend ki a húsos ételeket, és válts egy kicsit könnyebbre.

A vegetáriánus ételnek - melyben jelen van a paradicsom zamata – te sem tudsz majd ellenállni. A foccacia paradicsommal és rozmaringgal nemcsak nagyon laktató, hanem nagyon finom is.

Focaccia paradicsommal és rozmaringgal vágott

Fotó: Getty Image / Istock / Europress

Hozzávalók:

-        250 gramm sima liszt

-        180 ml langyos víz vagy tej

-        egy fél élesztő

-        1 teáskanál kristálycukor

-        1 csipet só

-        koktélparadicsom

-        friss rozmaring

-        olívaolaj

A langyos vízbe vagy tejbe tegyél élesztőt, cukrot, egy-két kanál olívaolajt. Keverd össze, és adj hozzá lisztet és sót, majd gyúrj belőle sima tésztát. A sütőt 200 fokra melegítsd elő. A tepsit sütőpapírral béleld ki, és olívaolajjal kend meg. A tésztát finoman igazítsd el a tepsiben, majd az ujjaiddal egy kevés olívaolajt masszírozz be a tésztába. A megmosott paradicsomokat pedig tetszés szerint nyomkodd be a tésztába. A paradicsom oldalát friss rozmaringgal díszítsd. Tetszés szerint nagyobb szemű sóval is megszórhatod. A focaccia sütési ideje: 20 perc.

Tipp: Tálalhatjátok hidegen és melegen egyaránt, tejföllel is bolondíthatjátok, de ajánljuk leveshez is kenyér helyett. A paradicsomot fekete olívával is helyettesítheted vagy kombinálhatod.

Hozzászólások

Érdekes lehet