Keresés
  • Főoldal
  • Stílus
  • Luxusbrandek a járvány ellen: orvosi maszkok gyártásába kezd a Prada, a Gucci, a Balenciaga és a Saint Laurent is

Luxusbrandek a járvány ellen: orvosi maszkok gyártásába kezd a Prada, a Gucci, a Balenciaga és a Saint Laurent is

Kersner Máté- 2020.03.25. 17:25
Chunky lépők és precízen hímzett öltönyök helyett, együtt egy jó ügy érdekében.
Egyre több óriáscég száll be a szünet nélkül terjedő, ám néhol szerencsére visszaszorult koronavírus elleni küzdelembe, az újabb indulók jól ismert luxusmárkák, akik bejelentkeztek sok százezer orvosi maszk legyártására - adja hírül a The Guardian.

Olyan brandekről van itt szó, mint a Gucci, a Balenciaga, vagy éppen a Saint Laurent, az őket tulajdonoló Kering csoport a minap jelentette be, hogy az említett cégek átállnak, és készek arra, hogy a műhelyeikben maszkokat varrjanak nagy mennyiségben. Ehhez már csak az illetékes szervek jóváhagyása szükséges, ha a hatósági engedély megvan az alkalmazni kívánt technológiára és alapanyagokra, akkor meg is indulhat a termelés, az orvosoknak szánt kellékek pedig hamar eljuthatnak a kórházakba.

Képünk csupán illusztráció, a márkák természetesen nem saját logójukkal ellátott, divatcikknek szánt darabokat fognak csinálni, hanem egyszerű orvosi maszkokat.
Forrás: Tatler
Ahogy a HVG is kiemeli, ameddig saját gyártásuk nem startol el, addig Kínától fognak felvásárolni sebészeti maszkokat, egészen pontosan 3 millió darabot, amiket igyekeznek mielőbb elszállítani a kijelölt francia egészségügyi intézményekbe. A Gucci, lévén, hogy olasz márka, az olasz orvosok megsegítésére tett ígéretet, nekik megközelítőleg 1,1 millió maszk és 55 ezer védőöltözet legyártását garantálták. Toszkana régió kérésére vált a Prada is, ők 110 ezer maszkot és 80 ezer munkaruhát fognak készíteni, a tulajdonos Prada Group szerint az elkövetkezendő időszakban, április 6-ig naponta transzportálják majd a kész kellékeket.

Hasonló a tendencia fast fashion vonalon is: a spanyol alapítású Zara, egészen pontosan a hozzá tartozó Inditex 10 ezer darab maszkot ajánlott oda a spanyol egészségügyi szektor számára, és itt még nem állnak meg, ugyanis állításuk szerint még 300 ezer darab átadására is sor fog kerülni, emellett egyes üzemeiket is átállítják a termelésre.

Mint a tökéletes vakcina megtalálásában, úgy itt is nagy a verseny: a Magyar Hang cikke szerint például más úton jár a Fendit, Louis Vuittont, Diort és Givenchyt is birtokló, konkurenciának számító LVMH-luxuskonglomerátum, ők nem fognak gyártásba azonnal, helyette 10 ezer maszkot vesznek Kínából még napokban, majd mindezt megismétlik egy hónap múlva is, ugyanekkora, vagy még nagyobb értékben.

Forrás: Quartz

(The Guardian / Magyar Hang)

Hozzászólások

Érdekes lehet