Gasztro
Süss spenótos-kukoricás salátát!
Süss magadnak sós kalácsot, harapj rá, ha sietsz, vagy kínáld meg vele vendégeidet.
Az elkészítéshez szükséged lesz:
- 500 gramm spenótra
- zsálya
- kakukkfű
- 150 gramm tejföl
- 225 gramm leveles tészta
- sós
- bors
- szerecsendió
- citromlé
- 4 tojás
- hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- kukorica
- olaj
A spenótot mosd meg, majd vágd fel kisebb darabokra. Pucold meg a hagymát és a fokhagymát, aprítsd fel, majd egy kis olajban pirítsd meg. A serpenyőben keverd hozzá a spenótot és a kukoricát, és fűszerezd meg kakukkfűvel, valamint zsályával, majd párold rövid ideig. A párolt spenóthoz keverj tejfölt, add hozzá a tojást, sózd és borsozd meg, majd öntsd le citromlével, és bolondíts meg szerecsendióval. A következő lépésben készítsd elő a tésztát, amiből alakíts ki négyzeteket. Minden négyezetben közepére helyezz spenótos tölteléket, majd hajtsd be úgy, hogy a töltelék ne folyjon ki. A kalácsokat süsd előre melegített sütőben 190 fokon, 45 percig.
(zena.sme.sk nyomán)