Kövess minket

Aztaa

Szabad lehet a mellbimbó Instán és Facebookon…de csak ha transznemű vagy nembináris vagy

Megosztva

Már több mint 10 éve zajlik egy kampány a nők körében a mellbimbó cenzúra nélküli posztolásának elérésére a közösségi oldalakon, és most úgy tűnik a Meta hajlandó engedni egy kicsit, amennyiben transznemű vagy nembináris felhasználóról van szó.

A Meta Felügyeleti Testülete – egy független szakértői testület, amelyet Mark Zuckerberg korábban a vállalat „legfelsőbb bíróságának” nevezett a tartalom moderálására és cenzúrázására vonatkozó irányelvek tekintetében – utasította a Facebookot és az Instagramot, hogy oldják fel a félmeztlen nőkről készült képek tilalmát azok számára, akik transzneműnek vagy nembinárisnak tartják magukat, utóbbi azt jelenti, hogy nem a férfi-nő spektrumon helyezik el az identitásukat.

Tilos posztolni egy olyan képet, amelyen női mellbimbók láthatóak, ha egy cisgender nő posztolná, de megengedett, ha egy magát nem binárisnak valló személy posztolja” – jegyezte meg a testület a határozatában.

A Meta „emberi bírákra” támaszkodik, akiknek feladata lesz „gyorsan felmérni mind a felhasználó nemét – mivel ez a szabályzat a „női mellbimbókra” vonatkozik -, mind a nemi identitását” – közölte a testület. A javasolt változtatás gyakorlatilag válasz azokra a panaszokra, amelyek szerint a régi irányelv diszkriminatív volt a más nemi hovatartozással rendelkező felhasználókkal szemben. A testület hozzátette, hogy lehetnek további mellbimbóval kapcsolatos kivételek, például a tiltakozás, a szülés, és a szoptatás kontextusaiban, amelyeket egyelőre nem vizsgáltak még meg. A Meta szóvivője elmondta, hogy üdvözlik a testület döntését, és 60 napon belül válaszolnak is rá, de az ajánlásaik nem kötelező érvényűek.

(NY Post)

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés