Kövess minket

Hiphop

Szeptember 2-án jelenik meg Beton.Hofi „PLAYBÁNIA” című második lemeze

Megosztva

Felfedte a régóta ígért Playbánia album borítóját, megjelenési dátumát és dallistáját Beton.Hofi, aki a nálunk is premiert kapó Hundred Sins dnbjével megtámogatott Bagirával és a Dohánybolttal vezette fel a Fonogram-díjas comic sins mixtape-et.

A bejegyzésekből kiderül, hogy a lemez pénteken, szeptember 2-án éjfélkor jelenik meg a Universal Hungary és a Banana Records gondozásában, rajta 14 dallal, amiből 12 teljesen új track a két korábbi kislemez után. Ahogy a posztban szerepel, még a release napján délben érkezik a Doórral közös POP című dal klippel együtt a YouTube-ra, a papírforma szerint Miki357 gondozásában.

Ami a vendégeket illeti, egy diverz és izgalmas kép rajzolódik ki, a szelekció remekül működik, az ezzel elért sokarcúság pedig üdítően hat: a Playbániára rákerült több új, figyelmet abszolút megérdemlő friss előadó és barát más-más műfajokból; szerepeltetve van a SoundCloud-éra két úttörője is, és mellettük helyet érdemelnek az első projekt ismerős szerzői is. A listán Hundred Sins, Gyuris, Ajsa Luna, Co Lee, Glsch, Miller Dávid, Realisztik, Doór, Gerendás és a Co Lee-val Iceberget jegyző Beatrick neveit találjuk,a 12. dalon pedig kapunk egy visszatérő Baba Aziz verzét.

Rajtuk kívül D.Koms, Dom Beats, Lusta Geri és a Bítprojekt szállított alapokat, a beszédes nevű Albán Tyga – amit egy telefonos appal vett fel a rapper az iPhone-ján – pedig egy Meck Zilla beaten szólal meg.

A Miki357 által lőtt, kézírásos borítón egyébként maga az előadó látható a tenger felé szaladva Kaliforniában, idei Egyesült Államokba tett kiruccanásán.

A tegnapi bejelentés óta majd az összes közreműködő újraosztotta már a beharangozót, beszédes viszont, hogy az első és eredeti posztot még Beton.Hofit is megelőzve a Fedél Nélkül posztolta a Facebookra, ami egy hajléktalanok által írt, szerkesztett és terjesztett „utcalap”, illetve nonprofit szervezet.

📢"Megébredtem, de sötét van, ebben izzadok és kergetem a madarakat."Beton.HofiBETON.HOFI – PLAYBÁNIA mixtape…

Posted by Fedél Nélkül on Monday, August 29, 2022

Hofitól megtudtam, a húzás tudatos volt, mint mondja, ő kereste meg őket – jelzésértékű felősségvállalás on point.

„A Fedél nélkül szinte szimbolikus a neve miatt önmagában, [részemről] társadalmi szolidaritás-féle.” – írta üzenetben a döntést indokolva. „Tenni kell, végre van lehetőségem.”

A nemrég droppolt Bagira klipje alább szemlézhető, a Playbánia pre-save linkje erre található.

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés