Kövess minket

Hiphop

Szerződést kapott a Capitol Recordstól a virtuális rapper, FN Meka

Megosztva

Kétségtelen, történelmi időket élünk. Kénytelen-kelletlen. És most még csak nem is a szomszédban dúló háborúra, vagy a közelgő gazdasági világválságra gondolunk, hanem az MI, azaz a mesterséges intelligencia térnyerésére, melynek újabb példája egy robot rapper, aki épp’ a napokban írta alá szerződését a Los Angeles-i székhelyű, Capitol Records-szal.

FN Meka pályafutása, merthogy így hívják a botot, TikTokon lőtt ki nagyjából két évvel ezelőtt, azóta pedig töretlen népszerűségnek örvend. Mára kicsivel több, mint 10 millió követővel rendelkezik a platformon, videóin pedig ennek megfelelően százezres, illetve milliós megtekintések vannak. Csakhogy az extrém külsejű, zöld hajú Meka egy ideje zenéket is gyárt, méghozzá nem is akármilyeneket.

@fnmeka

Shout out to my guy DJ Five Venoms for letting me crash his Rolling Loud set – where should I perform next?? 🤔 HIT BlO TO PRESAVE 🦾

♬ Florida Water – FN Meka & Gunna & Clix

Habár Capitol Records-os szerződése előtt csupán néhány számot készített, a nagynevű label így is meglátta benne a potenciált. Ezen speciel kicsit sem lepődünk meg, hisz’ az általa írt trekkek szintén óriási nézettséget produkáltak korábban. A Capitol elnöke, Ryan Ruden a kontraktus aláírásával kapcsolatban elmondta, hogy a kiadó ezzel a nem túl távoli jövőbe is tekint, mivel Meka nagyjából mindent képvisel, ami a modern generáció sajátja: zene, technológia, illetve egy kis kockulás.

A virtuális rapper extrém sztílója leginkább egy cyborg 6ix9ine-ra hajaz, de zenéje nem annyira durva, könnyeben belesimul a trendekbe. FN Mekának egyébként egy meg nem nevezett férfi kölcsönzi hangját, de mentségére legyen mondva, mármint Mekának, hogy a szövegeit viszont ő maga írja. Ez a gyakorlatban annyit tesz, hogy Meka meghallgat temérdek népszerű rap-számot, majd ezek rímeit, szövegi struktúráját elemzi ki és használja fel, hogy aztán valami teljesen újat hozzon létre.

Ugyan a bot mindössze pár napja tartozik a Capitol kötelékébe, de a kiadó égisze alatt már ki is dobta első számát Gunna, valamint a népszerű Fortnite streamer, Clix közreműködésével.

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés