Kövess minket

Tech

Szigorít az AI generált posztokon a TikTok, de az app egyik legjobb tartalma, a gamer elnökök egyelőre nincs veszélyben

Megosztva

Miközben világszerte több cég és állami intézmény kéri, néha egyenesen megtiltja a TikTok használatát, az app új, szigorított szabályokat jelentett be a mesterséges intelligencia által gyártott tartalmakra – írja a The Verge.

A közösségi irányelvek nagy része változatlan maradt, továbbra sem megengedett az erőszak, a gyűlöletbeszéd és a nyíltan szexuális tartalom, de kibővítették AI deepfake tartalmakra vonakozó passzust. Korábban a TikTok csak annyit írt, hogy tilos az olyan tartalom, amely „félrevezetheti a felhasználókat az igazság elferdítésével [vagy] jelentős kárt okozhatnak a videó alanyának”. Most a vállalat úgy szigorított, hogy minden mesterséges intelligenciával létrehozott és szerkesztett tartalmat „egyértelműen fel kell tüntetni”, mint ilyet, akár a videó leírásában, akár a videóba kiírva.

Az ilyen tartalmak amúgy iszonyat populárisak lettek az elmúlt hónapokban, az én feedemet pl. elárasztották a gamer elnökök, azaz Donald Trump, Joe Biden, és Barack Obama AI hangjaiból készült videók, ahogy Minecraftoznak, beateket készítenek, összevesznek, majd kibékülnek, vagy épp Drake-kel együtt mennek mekizni. A trendnek még magyar változata is készült, amiben ki más, mint Orbán és Gyurcsány beszél, igaz ez közel sem olyan élethű, mint az amerikai elnökök videói.

Ezek a tartalmak tehát nem kerülnek törlésre, ha a készítő a továbbiakban jól láthatóan feltünteti, hogy nem az igazi személyek láthatóak / hallhatóak rajta. A TikTok ellenben betiltotta az átlagemberekről készült AI-deepfake videókat, valamint az olyan tartalmakat, amikben egy közszereplő AI változatával próbálnak eladni egy terméket. Ilyeneket nem lehet posztolni többé.

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés