Kövess minket

Pop

Szivárványszínű kakiról éneklő unikornisok miatt indított pert a Black Eyed Peas kiadója

Megosztva

Belefér a paródia kategóriába, ha táncoló unikornisok szivárványszínű kakiról énekelnek egy híres sláger szövegének átírásával, vagy csak a dal ismertségét próbálják kihasználni és pénzzé tenni az ártatlanság álcája mögé bújva? Erről fog szólni az a szerzői jogi per, amit a BMG indított a Poopsie Slime Surprise nevű gyerekjáték gyártója ellen.

A Poopsie Slime Surprise egy nyálkát kakiló egyszarvú, amely jelenleg 100 és 300 dollár közötti áron lehet megvásárolni online. Amellett, hogy színes nyálkát kakil, a játék a „My Poops” című dalra is táncol, amikor a hasán található szív alakú gombot megnyomják. A gyártó, az MGA Entertainment egy animációs videót is készített, amelyben az egyszarvúak a dalra táncolnak. A BMG azt állítja, hogy a táncoló unikornisok dala gyakorlatilag totális lenyúlása az általuk 2005-ben kiadott Black Eyed Peas dalnak, a „My Humps„-nak.

Először is, a jogsértő mű címe, a ‘My Poops’, ami nyilvánvalóan a szerzői joggal védett szerzemény nevének, a ‘My Humps’-nak az átírása” – írja a beadványban a BMG ügyvédje, aki szerint a dallam, a szöveg, az akkordmenet is hasonló, és még Fergie előadásmódját és hanglejtését is felfedezi a „My Poops„-ban. Az ügyvéd azt is kiemelte, hogy a kaksis egyszarvúak dala leértékeli a „My Humps„-ot, nehezebb lesz így licenszelni akárhova is. 10 millió dollár sérelmi díjat követelnek. Alább lehet összehasonlítani a két dalt.

(PEOPLE)

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés