Keresés

A Sony június elején leplezi le az első PS5 játékokat

Offmedia- 2020.05.29. 18:32
Reméljük magát a konzolt is megmutatják.
A Sony bejelentett június 4-re (csütörtök) egy "Future of Gaming" elnevezésű PS5 eseményt, melyen végre bemutatják az év végén érkező új konzoluk első játékait. Az event magyar idő szerint este 10-kor indul.

A tech cég ígérete szerint az esemény egy óra hosszú lesz, és várhatóan felvonultatja majd a Sony belső fejlesztésű videójátékait, legalábbis azokat, melyek a konzol novemberi megjelenése után nem sokkal már kaphatóak lesznek.

A Sony egyelőre csak a PS5 DualSense kontrollerét mutatta meg (itt írtunk róla részletesen), arról nincs hír, hogy a jövő csütörtöki eseményen a konzol kinézetét is leleplezik-e. Korábban már megtudhattuk a PS5-ről, hogy a processzora egy harmadik generációs AMD Ryzen lesz, ami a vállalat új 7 nanométeres Zen 2 architektúrájára fog épülni, a grafikai processzor a Radeon Navi egy egyedi verziója lesz, mely az élethű fények és árnyékok megjelenítését is lehetővé teszi, ez a technológia, mely Ray Tracing néven fut, egyelőre csak a bivalyerős PC-k sajátja. A legnagyobb újítás mégis a Sony állítása szerinti iszonyat gyors SSD lesz, melynek köszönhetően elfelejthetjük a hosszú töltőképernyőket. 

Az
Epic Games által fejlesztett Unreal Engine 5 grafikai motor bemutatóját amúgy a PS5 konzolon mutatták be pár hete, amolyan betekintésként, hogy milyen játékgrafikákra számíthatunk az új generáció konzoljaitól.

(The Verge)

Hozzászólások

Érdekes lehet