Keresés
  • Főoldal
  • Aztaaa!
  • Tech
  • "Hamis információ" bélyeggel figyelmeztet az Instagram a Photoshoppolt képekre

"Hamis információ" bélyeggel figyelmeztet az Instagram a Photoshoppolt képekre

Offmedia- 2020.01.19. 21:08
Így akarják felvenni a harcot a "fake news"-al.

Az Instagram bevezetett egy új rendszert, melynek köszönhetően megbélyegzik, és részben elrejtik az appból a photoshoppolt képeket. 

A cél nem az, hogy lebuktassanak mindenkit, aki egy kicsit is szebbé teszi magát digitálisan, sokkal inkább a "hamis hírek" ellen veszik fel így a harcot. Az app a felhasználók általi visszajelzések és egy speciális algoritmus alapján állapítja meg, hogy mi hamis információ, majd ezt egy külsős cég embereihez továbbítják, akik eldöntik, hogy rárakják-e a "hamis info" bélyeget, ezáltal teljesen elfedve az eredeti képet. A képet magát nem törlik, egy extra kattintás után bárki megnézheti, de a kereséseknél, és az explore feedből teljesen elrejtik. 

Egyes fotósok már most hoztak példát arra, hogy tévesen lett "hamis információ"-ként megjelölve a photoshoppolt képük, így érdekes lesz látni, hogy a jövőben mennyire lesz pontos a rendszer.

Az Insta amúgy eközben azon is dolgozik, hogy a levelezések végre desktopon is elérhetőek legyenek, ne csak mobilon, de azt nem tudni, hogy ezt a frissítést mikor vezetik be.

(Hypebeast, The Verge)

Hozzászólások

Érdekes lehet