Keresés
6O
Budapest
2017.11.25., szombat (Katalin)

Már hárommillió játékost elveszített a Pokémon Go

Helstáb Laura- 2016.07.26. 11:37
261
Rohamosan csökken a játék népszerűsége, túl vagyunk az első hullámon.
Forrás: Youtube

Amerikában július 7-én jelent meg a játék, egy héttel később pedig Európába is elért. Az utóbbi hetekben már a magyar utcákon is mindenhol Pokémonokra vadászó embereket látni, és bizonyos helyeken nagyobb csoportok gyűlnek össze Pokémoncsalogató-partikra.

A csúcspontot két héttel a piacra dobása után, július 14-én érte el a játékosok száma, ekkor 25 millió felhasználó játszott a játékkal. Ezután azonban csökkenni kezdett a szám, és a múlt héten hárommillió játékos tűnt el az éterből. Ezzel együtt az új letöltések száma is fokozatos csökkenést mutat.

Forrás: 24.hu

A játékban tehát lassan érvényesül a természetes szelekció: míg az elején poén Pokémonokat keresni, egy idő után vagy ráfügg valaki, és elszántan keresi tovább a ritka példányokat, vagy megunja és feladja, mert nem jön szembe minden utcasarkon egy Pikachu.

Persze még így is rengeteg az a 22 millió ember, aki világszerte a Pokémon Go-val játszik, és folyamatosan lépnek be az új hullámok, az első hullámon úgy tűnik, túl vagyunk, és innen már csak akkor fog tovább emelkedni a szám, ha kitalálnak valami újítást a játékban, például összekötik a társkeresővel vagy közösségi oldal lesz belőle, ami fent tudja tartani az érdeklődést.

Hozzászólások