Kövess minket

Aztaa

Texas republikánus képviselője szerint nem a szabad fegyvertartás, hanem a rap zenék és a videójátékok miatt történt az iskolai lövöldözés

Megosztva

Az Amerikai Egyesült Államokban állandó vitatéma, hogy napjainkban mennyi létjogosultsága van a közel korlátlan fegyverviselés intézményének (már, ha van egyáltalán bármi). A most kedden Uvalde városában lezajlott, összesen 21, köztük 19 gyermek életét követelő általános iskolai támadás után ezen hangok ismét felerősödtek, melyeket aztán Ronny Jackson texasi kongresszusi képviselő próbált meg, mondjuk úgy, kicsit árnyalni.

A republikánus politikus minap egy televíziós interjúban arról beszélt ugyanis, hogy szerinte a fegyveres erőszak elharapódzásának okát elsődlegesen a zeneiparban és a videójátékok között kell keresni. Kifejtette, ő is egy hasonló méretű kisvárosban nőtt fel, mint amilyen Uvalde is, ám hasonló események akkoriban teljességgel elképzelhetetlenek voltak. Leginkább azért, mert anno más dolgokra fókuszáltak az emberek, más volt az értékrendjük. A család, valamint a templom játszott fontos szerepet az életükben, az elmúlt harminc-negyven évben azonban ez gyökeresen megváltozott.

„Úgy gondolom, manapság a gyerekek rengeteg szörnyű dolognak vannak közvetlenül kitéve. A rap-zene és a videójátékok például ilyenek. Tele vannak agresszióval. A srácok pedig ezeken nőnek fel” – mondta Jackson az interjú során, majd hozzátette, hogy a túlzott internetfogyasztás is roppant káros lehet a fiatalokra nézve.

Magának aztán némileg ellentmondva még azt is hozzáfűzte, hogy egyébként meg tök felesleges másokra mutogatni ezekben a különösen nehéz időkben, egyben kiemelte, hogy attól fél a média majd biztos a fegyvertartásra tolja a felelősséget, amivel ő természetesen nem ért egyet. Az interjú azzal zárult, hogy elmondta, néha már nem tudja mi zajlik körülötte a világban, amit a nyilatkozata után nem is csodálunk.

(HNHH)

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés