Kövess minket

Film

Tiszteletbeli Oscar-díjat kapott Michael J. Fox

Megosztva

Tiszteletbeli Oscar-díjat kapott a Parkinson-kórral küzdő Michael J. Fox, valamint Diane Warren dalszerző és két filmrendező, Euzhan Palcy és Peter Weir is. Az amerikai filmakadémia kormányzóinak díjait a hétvégén adták át Los Angelesben.

A 95. Oscar-díj-átadó gálát hónapokkal megelőző díjátadón megjelent a 61 éves Michael J. Fox (Vissza a jövőbe), aki a kilencvenes évek eleje óta küzd a gyógyíthatatlan betegséggel. A tiszteletbeli Oscar-szobrot, a Jean Hersholt Humanitárius Díjat Woody Harrelson adta át neki.

Méltatásában felidézte Fox üstökösszerűen felívelő pályafutását, és hangsúlyozta, hogy Fox a betegsége ellenére sem hagyta abba a munkát. „Sebezhető? Igen. Áldozat? Soha. Inspiráció? Mindig” – fogalmazott Harrelson. 

Az amerikai filmakadémia a filmművészethez való nagyhatású hozzájárulásáért több film, köztük az Armageddon és a Pearl Harbor betétdaláért Oscarra jelölt 66 éves Diane Warrent, a 64 éves Euzhan Palcyt (A négerek utcája) és a 78 éves Peter Weirt is kitüntette a díjával. Weir korábban hat Oscar-jelölést kapott, mások mellett A kis szemtanú, a Holt költők társasága és a Zöld kártya című filmjeiért.

A díjátadón számos sztár vett részt, köztük Tom Hanks, Robert Downey Jr. és Jennifer Lawrence.

(MTI)

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés