Kövess minket

Aztaa

Tömeges lövöldözést kamuzott egy fesztivál biztonsági őre, mert hamarabb haza akart menni

Megosztva

Letartóztatták a chicagói Lollapalooza fesztivál egyik 18 éves biztonsági őrét, miután bekamuzta, hogy valaki a tömegbe készül lőni. A fiatal lány, Janya B. Williams azt hitte így hamarabb leléphet a melóból.

Williams a fesztivál pénteki napján, délután háromkor küldött egy anonim üzenetet a felettesének, melyben azt írta, hogy: „Tömeges lövöldözés délután négykor, a helyszín a Lollapalooza. 150 ember van célkeresztben„. A lány azt hitte, hogy lefújják a fesztivált, ő pedig hazamehet, de ehelyett ott tartották, miközben értesítették a chicagói rendőrséget és az FBI-t. Williams később azzal állt elő a felettesének, hogy a nővére látott egy Facebook posztot, amelyben az állítólagos támadó a lövöldözéssel fenyegetőzik. Ezután készített egy kamu Facebook profilt „Ben Scott” néven és onnan kiposztolta, hogy „A tömegbe lövök a Lollapalooza-n délután 6-kor„. A posztról készült képernyőmentést elküldte a felettesének. A nyomozók végül lenyomozták a poszt eredetét, így jöttek rá, hogy a biztonsági őr szórakozik.

A lányt bevitték a rendőrségre kihallgatásra, ahol azt mondta, azért kamuzta be a támadást, mert haza akart menni korábban. Hamis terrorista fenyegetéssel gyanúsítják.

(Chicago Tribune)

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés