Kövess minket

Zene

Történelmileg fontosnak ismerték el a Wu-Tang Clan és a The Tribe Called Quest egy-egy albumát

Megosztva

A Wu-Tang Clan és a The Tribe Called Quest egy-egy albuma is bekerült az amerikai Kongresszusi Könyvtár zenei archívumába.

Bár talán kevesen tudják, az Amerikai Egyesült Államok nemzeti könyvtára, a Kongresszusi Könyvtár vaskos zenei anyaggal rendelkezik, melyet minden évben huszonöt olyan lemezzel bővítenek, olyanokkal kulturálisan, történelmileg, vagy éppen művészeti szempontból fontosnak ítélnek az intézmény vezetői.

Idén két vegytiszta, klasszikus rap-lemez is bekerült a Washingtonban található országos könyvtár archívumába, hogy megőrizzék azokat az utókornak. Az egyik a Wu-Tang Clan debüt korongja, az Enter the Wu-Tang (36 Chambers), a másik pedig a The Tribe Called Quest második stúdió albuma, a szintén korszakos, The Low End Theory.A bejelentést követően a The Tribe Called Quest-es Q-Tip háláját fejezte ki a szerinte nagyvonalú gesztusért, és mint azt külön kiemelte, roppant megtisztelőnek tartja, hogy egyáltalán gondoltak rájuk az ítészek.A Kongresszusi Könyvtár gyűjteményébe egyébként már korábban bekerült – többek között – Jay-Z (The Blueprint), Dr. Dre (The Chronic), az N.W.A (Straight Outta Compton), valamint Lauryn Hill (The Miseducation of Lauryn Hill) egy-egy albuma is.