Kövess minket

Hiphop

Travis Scott 5 millió dolláros felajánlással indította el a HEAL nevű programot, mely a biztonságosabb bulizásért küzd

Megosztva

Travis Scott bejelentett egy 5 millió dolláros felajánlást, több közösségépítő kezdeményezéshez, egyben elindította a HEAL nevű programját, mely többek közt a biztonságosabb bulizást hivatott segíteni – írja a Variety.

A rapper 1 millió dolláros ösztöndíjprogramot hirdetett a történtelmi fekete egyetemek diákjai közt, melynek segítségével legalább 100 tanuló juthat hozzá az első diplomájához. „A tanár nagyapám több ezer fiatal életében hozott változást, nagy inspiráció ő számomra, az ő szellemében alkottuk meg ezeket a programokat és projekteket” – írja Scott egy sajtóközleményben.

A HEAL projekt továbbá a mentális betegségben szenvedőknek is segítő kezet nyújt, digitális és telefonos segélyközpontokat felállítva. Scott továbbá a houstoni kreatív fiatalságnak is indít programokat, de a kezdeményezés legérdekesebb része mégis a biztonságosabb koncertezésre és bulizásra tett erőfeszítések. Travis számára ez nyilván kényes téma a 10 ember halálát okozó Astroworld fesztivál után, mindenesetre a rapper elvileg az amerikai állammal és a koncertipar szereplőivel együtt tesz lépéseket arra, hogy hasonló tragédia ne történhessen meg. A pontos részletek még nem ismertek, de elvileg dolgoznak egy a közönség által hordható szerkezeten, mellyel monitorozni lehet a bulizók egészségügyi állapotát a tömegrendezvényeken.

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés