Kövess minket

Hiphop

Tyler, The Creator lemeze volt a legkelendőbb rap album a bakelitpiacon

Megosztva

Újabb mérföldkőhöz érkezett Tyler, The Creator karrierje, akinek legutóbbi, „Call Me If You Get Lost” című albumának bakelit kiadása volt 2022 legnagyobb példányszámban eladott bakelitje, legalábbis a rap kategórián belül.

A zeneipari IFPI nevű szervezet adatai szerint ráadásul Tyler ezt globális eladásokból érte el, nem csak Amerikában volt sikeres tehát a sorban hatodik nagylemez.

A projekt nemrégiben újra életre kelt, hisz a rapper nyolc új dallal turbózta fel azt, egy deluxe kiadás részeként. A$AP Rocky, Vince Staples, valamint YG is ráugrottak a különkiadásra.

Ami pedig a bakelitpiacot illeti, a vintage formátum továbbra is népszerű, gyakorlatilag minden más fizikai formátum eladásai csökkennek, ami nem meglepő a streaming érában. A bakelitnek viszont van egyfajta gyűjtői hangulata, és erre az előadók is rájátszanak, különböző különkiadásokkal. A tavalyi eladási listát Taylor Swift „Midnights” lemeze vezeti, Tyler mögött pedig ott lohol Kendrick Lamar 2012-es, nemrég különkiadást kapottgood kid, m.A.A.d city” albuma, mint a top 10-es lista egyetlen másik rap lemeze.

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés