Kövess minket

Hiphop

Tyler, The Creator nyerte a Legjobb Rap Album díját az idei Grammy-n

Megosztva

Kiosztották tegnap este a 2022-es Grammy-díjakat.

Az év albuma díját a 35 éves, számos műfajban dolgozó Jon Batiste vihette haza a Las Vegas-i Grammy-gálán, és ő nyerte a legtöbb (öt) elismerést is. A Bruno Mars és Anderson .Paak alkotta Silk Sonic az év felvétele és az év dala díjat kapta, a legjobb új előadó a 19 éves Olivia Rodrigo lett.

A Legjobb Rap Album kategóriában Tyler, the Creator győzedelmeskedett a Call Me If You Get Lost című lemezével, sikeresen legyőzve a többi jelöltet, akik Nas (King’s Disease II), J. Cole (The Off-Season), Kanye West (Donda) voltak, miután Drake lemondottCertified Lover Boy jelöléséről tavaly év végén. Ez Tyler második Grammy-díja, 2020-ban már nyert az ‘Igor‘ című nagylemezével.

Habár díjat nem nyert, de Nas fellépett egy a karrierjét bemutató performansszal, ahol az „I Can,” „One Mic,” „Rare” és a „Made You Look” című számok csendültek fel.

A Legjobb Melódikus Rap Performansz és a Legjobb Rap Dal díjait Kanye West nyerte el a „Hurricane„, és a „Jail” című dalokkal, így a trekkek közreműködői, Jay-Z, Lil Baby, és The Weeknd is felkaphattak egy-egy arany gramofont. Kanye-nak már 24 Grammy-díja van összesen, néhány pisifolt nélkül. A Legjobb Rap Performanszért járó díjat Baby Keem és Kendrick Lamar kapta a ‘Family Ties’ című dalért.

 A ceremónián bejátszották Volodimir Zelenszkij ukrán elnök videóüzenetét. A politikus azt kérte, minden lehetséges módon támogassák Ukrajnát.

Mi lehet ellentétesebb a zenénél? Lerombolt városok és meggyilkolt emberek csendje. Töltsétek meg zenétekkel a csendet. Töltsétek meg ma, hogy elmeséljétek történetünket. Támogassatok, amiben csak tudtok. Csak ne legyen csend” – fogalmazott az ukrán elnök. Zelenszkij videóüzenetét követően John Legend emigráns ukrán zenészekkel adta elő Free című dalát.

Az estén fellépett mások mellett a BTS, Billie Eilish, Brandi Carlile, Lil Nas X és Jack Harlow, Carrie Underwood, H.E.R., és Chris Stapleton is.

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés