Kövess minket

Aztaa

Új social media platformot hozna létre Elon Musk?

Megosztva

Tesla és SpaceX tulajdonos Elon Musknak jó ideje meggyűlik a baja a SEC (Amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet) nevű amerikai kormányszervvel, akik egy ideje vizsgálják a feltaláló Twitter-bejegyzéseit.

Mint a Portfolio.hu a Bloomberg alapján írja, még annak ellenére is így cselekednek majd, ha a bíróság úgy dönt, hogy „semmissé teszik” Musk 2018-ban kötött dealjét a SEC-vel, tekintve, hogy Elon korábbi tweetjei sokakat megkárosítottak.

A fennálló helyzet nyilvánvalóan nincs Musk ínyére, a mérnök-vállalkozó így hangot is adott elégedetlenségének – hol máshol, mint a Twitteren.

Elon egy tételmondattal kezdett: „A szólásszabadság elengedhetetlen egy működő demokráciához.”

Majd szavazást indított arról, hogy a Twitter tartja-e magát ehhez az elvhez. A válaszadók 70.4%-a szerint nem, a maradék 29.6% szerint igen.

Majd bedobta, hogy a Twitter e működése aláássa a demokrácia működését, ezután megkérdezte, hogy mit kéne tenni?

Majd jött a kérdés – szükség lenne egy új platformra?

Hogy Musk ezen törekvése mennyire komoly, az persze erősen kérdéses, az ilyen jól kiragadható tweeteket pedig érdemes mindig egy csipetnyi szkepticizmussal kezelni, a Tesla CEO-nak azonban minden erőforrása meglenne ahhoz, hogy belevágjon valami ehhez hasonló projektbe.

A válaszolók közül sokan azt ajánlották, hogy Musknak egyszerűen meg kéne vennie a Twittert, de voltak, akik egy nonprofit Twitter létrehozását sürgették – az mindenesetre biztos, hogy a vártnál talán kevésbé pozitívan fogadták a kérdést a felhasználók.

Borítókép: Japanese Times

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés