Gasztro
Újságíró a konyhában #1: kínai zöldséges tészta extrákkal
Újságírónak lenni nem (mindig) a rendelt kaja műanyag-dobozból történő elfogyasztását jelenti az irodában, néha az is előfordul, hogy épp a fakanalat forgatjuk a toll helyett. Új sorozatunkban saját recepteket mutatunk be.
A héten egyik nap addig kísérleteztem a konyhában, ameddig össze nem állt ez a komplex kínai zöldséges tészta, mindenféle extrákkal felturbózva. Először körülnéztem a piacon, hogy milyen zöldségek vannak, bevásároltam abból, amit szeretek – egy kis brokkoli, karfiol, spárga, cukkini -, aztán hozzátettem, amit itthon találtam.
Kifőztem egy adag teljes kiőrlésű spagettitésztát, mellette rotyogtak a serpenyőben, olívaolajon a felvágott zöldségek és a kockákra vágott tofu, megsóztam, aztán hozzátettem a tésztát, és az egészet összefőztem még egy kis szójaszósszal. A végén szórtam a tetejére egy kis sós földimogyorót, mert miért ne.
Ez a recept azért is jó, mert nagyjából bármivel elkészíthető, olyan zöldséget raksz bele, ami éppen tetszik vagy van otthon, ha lett volna póréhagyma, az mondjuk még szuper lett volna bele, emellett pedig gyorsan megvan, egészséges és nagyon laktató. Ja, és a legjobbat még nem is mondtam: mindössze egy lábost, egy serpenyőt és egy vágódeszkát piszkolsz össze főzés közben, alig van mosogatnivaló!
Kínai zöldséges tészta extrákkal
Hozzávalók
- (teljes kiőrlésű) spagettitészta
- szójaszósz
- zöldségek (cukkini, brokkoli, karfiol, répa, póréhagyma, hagyma, spárga stb.)
- tofu
- földimogyoró
- olivaolaj
- só