Kövess minket

Hiphop

Utcát neveznek el Big L-ről Harlemben

Megosztva

Huszonhárom évvel a halála után utcát neveznek el a Big L-ről a New York-i Harlemben, méghozzá nagyjából pontosan azon a környéken, ahol a rapper felnőtt. A helyi közösség kezdeményezésére indult aláírásgyűjtés a nemes ügy érdekében, mely végül sikerrel járt, így a városrész szívében található, egyelőre még 140th & Lenox Avenue nevezetű utcát hamarosan átkeresztelik, Lamont “Big L” Coleman Way-re.

A hivatalos névadó ceremóniára május 28-án, szombaton kerül sor egy maratoni, háromórás ünnepség keretén belül – tájékoztatta az érdeklődőket a rapper családja.

Lamont Coleman, azaz Big L Harlemben látta meg a napvilágot 1974 májusában, majd Lord Finesse hathatós segítségével ugyanitt kezdődött meg zenei pályafutása is. Még mielőtt befejezte volna a középiskolát leszerződött a Columbia Records kiadóhoz, hogy aztán 1995-ben kihozza debüt lemezét, a Lifestylez ov da Poor & Dangerous korongot. Javában a második albumán dolgozott, mikor 1999. február 14-én este egy autóból tüzet nyitottak rá Harlem keleti részében. Kilencszer találták el, többek között az arcán, illetve a mellkasán. A támadást ugyan túlélte, de sérüléseibe később a kórházban belehalt. Gyilkosa egyébként gyerekkori jóbarátja, bizonyos Gerard Woodley volt.  

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés