Kövess minket

Hiphop

Utcát neveznek el Tupac Shakurról

Megosztva

2Pac egy nyugati parti legenda, és a város, amely örökbe fogadta őt, egy róla elnevezett utcával tiszteleg az öröksége előtt.

A The Oaklandside szerint Oakland városi tanácsa szavazásra készül arról, hogy a MacArthur Boulevard egy részét a Grand Avenue és a Van Buren Avenue között „Tupac Shakur Way„-re nevezzék át. Az utcarész átnevezéséről szóló döntést Carroll Fife terjesztette elő. „Tupac Shakur öröksége a művészethez és a társadalmi szerepvállaláshoz való hozzájárulásával, a családján és rajongóin keresztül él tovább, számtalan gyermek és felnőtt ember életét érintette meg az évek során, amíg élt, és halála után is, miután a fegyveres erőszak túl fiatalon vette el tőlünk” – olvasható az utcanévváltoztatásról szóló határozatban, amelyet Fife terjesztett elő.

Bár 2Pac a keleti parton született, karrierje Oaklandben kezdődött, amikor a Digital Underground roadjaként és háttértáncosaként dolgozott. Legendás albumainak többségét is Kaliforniában készítette, köztük az 1991-es 2Pacalypse Now-t, az 1993-as Strictly For My N.I.G.G.G.A.Z.-t, az 1995-ös Me Against The World-öt és az 1996-os All Eyez On Me-t.

Oakland városa korábban Too $hort előtt tisztelgett azzal, hogy 2022 decemberében utcát neveztek el a tiszteletére. Emellett Oakland 2016-ban június 16-át „Tupac Shakur napjává” nyilvánította.

(HipHopDX)

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés