Aztaa
Van a Nutellának egy sötét oldala is, amiről nem szívesen beszélnek
A címke sok mindent elárul, de mivel a recept titkos, így nem hihetünk neki teljes mértékben.
Ismerjük és szeretjük a Nutellát. Az édesség már gyermekkorunk óta jelen van az életünkben, és a csokis-mogyorós ízvilág valószínűleg a sírunkig elkísér majd minket. Akár reggeli, akár uzsonna, a Nutella bármikor jól jön, azonban a bökkenő az, hogy közel sem olyan egészséges, mint amire számítani lehet. Azt sejthető volt, hogy a szervezetre gyakorolt hatása nem ér fel egy gyümölccsel vagy zöldséggel, de sokkal megdöbbentőbb az, hogy a krém több mint fele cukorból áll.
Persze nem csak nekünk esett le az állunk, hanem azoknak is, akik már hosszú évek óta az édesség ellen kampányolnak.
A Nutella fő összetevői: pálmaolaj, sovány tejpor, kakaó, mogyoró és cukor.
[twitter]https://twitter.com/thisisinsider/status/831700064368205825[/twitter]
Az üvegen található címke szerint egy teáskanálnyi krém 8,9 gramm cukrot tartalmaz. Világosan fogalmazva, egy 400 grammos üvegből 227,2 gramm csak cukor.
De nem csak a cukor az, ami veszélyes lehet az egészségünkre. A cukor után a pálmaolaj az, ami nagyobb mennyiségben van az üvegben. Tudni kell, hogy az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság szerint a pálmaolaj rákkeltő hatású. A gyártó ezzel szemben azt állítja, hogy csak egészséges és biztonságos pálmaolajt használnak termékeikben.
Mivel a recept titkos, így nem tudni, hogy valóban valós arányokat mutat-e a címke, azonban azt tanácsolják, hogy mint minden ételt ezt is mértékkel kell fogyasztani, hogy ne legyen káros a szervezetre.