Kövess minket

Stílus

Virgil Abloh-ra emlékezve kollabot készít egymással az Off-White és a Chicago Bulls kosárcsapat

Megosztva

Az elkövetkezendő hónapok alatt kollaborációra ugrik össze az Off-White márka és a Chicago Bulls – jelentette be a csapat Instagramon keresztül.

Mint írják, ezzel szeretnének tisztelegni „Virgil Abloh városa és a kosárlabda iránt táplált óriási szenvedélye előtt.” Tudniillik, a high-end márka alapítója tősgyökeres chicagói, ahogy a legendás team is, így a partnerség több módon is személyes jellegű és lokális kötődésből merít majd.

A kollab az ígéretek szerint még télen megjelenik és négy exkluzív, „limitált kiadású” darabot biztosan magába foglal majd: egy kapucnis pulcsit, egy pólót, illetve két baseball dzsekit. Mint a Bulls írja, „coming soon”. Fontos, hogy feltűnik a leírásban a szintén chicagói Don C neve, aki Kanye West és Virgil őskori barátja, övé az NBA-vel és kosarasokkal összefonódott Just Don brand.

A Highsnobiety cikke szerint Don, Abloh családja és az Off-White-CEO Andrea Grilli közti tárgyalások hatására született meg a kollab ötlete. Dont – aki mondhatni sikeresen vitte tovább Virgil kosaras-Chicago-központú vízióját e kollab képében – egyébként 2022 elején tették meg a Bulls kreatívjává, a márványmester Daniel Arsham (aki Gunnával is dolgozott már) pedig a Cavaliershez került.

A partnerség annyiban érdekes, hogy az Off több ízben is dolgozott már a Jordannel, egy konkrét NBA csapattal viszont még soha, ennek a társulásnak pedig meglepő módon épp nem része a Jordan, pedig ennek még akár létjogosultsága is lenne a Bullsban egykor történelmet író játékos miatt.

A társulás egyébként a minap debütált Párizsban, itt tűntek fel először a darabok, amiket eddig nem lehetett látni:

A hivatalos megjelenés dátuma ettől még február másodika: a cuccok az Off-White hivatalos weboldalán, és a FARFETCH luxicég Farfetch BEAT nevű online retailer platformján droppolnak majd.

(Highsnobiety)

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés